اطلاعات شخصی بیش از 267 میلیون کاربر فیسبوک شامل نام کاربری، شماره تلفن و اسم لو رفت.
بر اساس گزارش سایت Comparitech، داده های کاربران روی دیتابیسی ذخیره شده بوده که برای دسترسی به آن به پسورد یا احراز هویت نیازی نبوده است. محققان امنیتی معتقدند اطلاعات کاربران برای عملیات اسکرپینگ غیرقانونی و یا برای سوء استفاده از API فیسبوک جمع آوری شده است.
یک پژوهشگر امنیتی به نام «Bob Diachenko» این دیتابیس را به ارائه دهنده ای که آدرس IP سرور را مدیریت می کند، گزارش کرد. این دیتابیس به مدت دو هفته در معرض دسترسی قرار داشته و به گفته محقق امنیتی یاد شده، داده های آن در یک فروم که متعلق به هکرهاست برای دانلود قرار گرفته است.
هکرها می توانند از داده های کاربران فیسبوک برای حملات فیشینگ یا دیگر کارهای خرابکارانه استفاده کنند.
سخنگوی فیسبوک در گفتگویی با سایت Engadget در این رابطه گفت:
«در حال بررسی این موضوع هستیم، ولی فکر می کنیم داده هایی که لو رفته مربوط به قبل از زمانی می شود که ما تغییراتی را برای حفاظت بیشتر از داده های کاربران اعمال کردیم.»
این اولین باری نیست که داده های کاربران فیسبوک در ابعاد میلیونی لو می رود. سپتامبر سال جاری میلادی محقق امنیتی دیگری دیتابیسی را با 419 میلیون سابقه مربوط به حساب های کاربری فیسبوک شناسایی کرد.
مهر ماه سال گذشته نیز با لو رفتن جزئیات اطلاعات 30 میلیون کاربر فیسبوک به دست هکرها، بزرگترین رخنه امنیتی تاریخ این شبکه اجتماعی رقم خورد. فروردین ماه امسال نیز اشتباه توسعه دهندگان اپلیکیشن این شرکت به فاش شدن 540 میلیون سابقه کاربران این شبکه ختم شد.
چند روز قبل نیز اطلاعات 29 هزار نفر از کارمندان شبکه اجتماعی مورد بحث که بدون رعایت نکات امنیتی در چند هارد دیسک ذخیره شده بودند، به سرقت رفت.